Track Changes

Debatavond:
07/03/2014
28 February 2014

Met een publieke avond komt het debatprogramma Track Changes, dat plaatsvond tijdens de architectuurbiënnale van São Paulo op 4, 5 en 6 november 2013, thuis in Nederland.

Een internationaal gezelschap van architecten, stedenbouwkundigen, economen, ontwikkelaars, politici en architectuurhistorici sprak in Brazilië over de heftige veranderingen die een maatschappij ondergaat in periodes van economische, politieke of sociale crises, en over de rol die architecten en stedenbouwkundigen daarin kunnen spelen. De thema’s ‘What’s Your Crisis?’, ‘Bottom-up Is Not Enough’ en ‘We the People’ vormden de leidraad voor de debatten.

In São Paulo zorgde ‘Bottom up is not enough’ voor het felste debat. Het grootste deel van het internationale gezelschap was het eens met de stelling, maar over de manier waarop dit in de praktijk gebracht moet worden liepen de meningen sterk uiteen.

Michelle Provoost van Crimson Architectural Historians houdt tijdens de debatavond in Het Nieuwe Instituut een inleiding over dit thema.

Daarna vindt een discussie plaats onder leiding van René Boer en Mark Minkjan van Failed Architecture over de resultaten van Track Changes en de betekenis daarvan voor de Nederlandse architectuur en stedenbouw. Deelnemers zijn Hedwig Heinsman (DUS architects), Rients Dijkstra (Maxwan architects and urbanists / Rijksadviseur Infrastructuur en de Stad) en Indira van ’t Klooster (hoofdredacteur A10 new European architecture).

De gehele maand maart is in De Projectruimte van Het Nieuwe Instituut ook een expositie over Track Changes te bezichtigen. Verslagen in woord en beeld bieden een terugblik op de serie gesprekken, presentaties en ontmoetingen die Het Nieuwe Instituut en Crimson Architectural Historians organiseerden in Brazilië.

Track Changes is onderdeel van het internationale programma van Het Nieuwe Instituut, dat zich onder meer richt op dialoog, mobiliteit van internationale kennis en agenda's op het gebied van ontwerp.[modula id="2083"]


Datum: vrijdag 7 maart 2014
Tijd: 19.30 uur - 21.30 uur
Locatie: Auditorium van Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam
Entree: € 7,50/ Studenten en Vrienden van Het Nieuwe Instituut € 3,75
Kaarten bestellen trackchanges.thenewinstitute.nl review:
‘Heel veel mensen kunnen helemaal niet bottom-uppen’, Lotte Haagsma, ARCHITECTUUR, STEDENBOUW

menu