Projectbureau Hofbogen

24 April 2013

Per 1 april 2013 heeft Crimson Architectural Historians (Simone Rots en Annuska Pronkhorst) de zakelijke leiding van het Projectbureau Hofbogen overdragen aan Marije Faber (Vestia Noord).

Gedurende de afgelopen zeven jaar heeft Crimson met veel plezier leiding gegeven aan het prachtige maar ook zeer complexe transformatieproject de Hofbogen, het monumentale viaduct van de voormalige Hofpleinlijn. Hoogtepunt vormde eind 2011 de oplevering van de MINI MALL, een shopping-mall met creatieve retail, koffiebar, jazzpodium en restaurants in de eerste zeven boogruimtes van het voormalige Station Hofplein.

De afgelopen anderhalf jaar heeft zij in aansluiting op de MINI MALL gewerkt aan de verdere herbestemming en restauratie van de resterende boogruimtes in het Station Hofplein, boog 8 tot en 17. De financiering hiervan is inmiddels afgerond, de inhoudelijke voorbereidingen zijn getroffen en de uitvoering van de renovatie van deze 2e fase gaat zeer binnenkort van start. Hiermee zal het gehele Station Hofplein in ere hersteld worden.

Crimson zet haar werkzaamheden na 1 april voort als inhoudelijk adviseur van de Hofbogen. Zo wordt in samenwerking met het Londense bureau muf architecture/art gewerkt aan de actualisering van ‘de Toekomstvisie Hofbogen, het langste gebouw van Rotterdam’ uit 2008. In aansluiting hierop richt de advisering zich op projecten als de herinrichting van het dak van Station Hofplein tot groene verblijfsruimte, in combinatie met de geplande aanlanding van de Luchtsingel. Hierbij wordt het Station Hofplein gezien als start van de herbestemming van het gehele viaduct met alle specifieke karakteristieken.

De eerste voorbereidingen zijn hier inmiddels voor getroffen met de vergroening van de eerste 1800 m2 van het dak, en met de aanleg van tijdelijke moestuinen onder leiding van chef koks Derk Jan Wooldrik (BIRD) en Jim de Jong (Restaurant de Jong). De theatervoorstellingen van Wunderbaum die gedurende de zomer op het dak van Station Hofplein zullen plaatsvinden vormen bovendien een voorproefje van de geplande definitieve herbestemming van het dak van het Station tot groen verblijfsgebied.

www.crimsonweb.org
www.hofbogen.nl[modula id="2064"]menu