MINI MALL op de shortlist voor de Rotterdam Architectuur Prijs 2013!

12 November 2013

De MINI MALL in de Hofbogen is geselecteerd voor de shortlist van de Rotterdam Architectuurprijs 2013. Hiermee behoort het project tot één van de 25 kanshebbers voor de prijs van de vakjury en de publieksprijs.

Tot 20 september konden professionals en het grote publiek gebouwen inzenden voor de Rotterdam Architectuur Prijs 2013 met het thema Transformatie. De beste daarvan hebben nu een plek gekregen op de shortlist, waaronder de MINI MALL in de Hofbogen.

Onder leiding van Crimson Architectural Historians heeft Hofbogen BV zich in de periode 2007-2011 gericht op de restauratie en herbestemming van het Station Hofplein. Dit voormalige stationsgebouw maakt deel uit van het 1.9 km lange rijks monumentale spoorviaduct de Hofbogen (1905-1907). De eerste zeven bogen (ca. 2600 m2) van Station Hofplein werden herbestemd tot MINI MALL, een shopping mall voor creatieve entrepreneurs naar een ontwerp van AFARAI & PEÑA architecture, ism Akropolis Architecten. Met de herbestemming stonden het benadrukken van de oorspronkelijke kwaliteiten van het bouwwerk en de inbedding ervan in het stedelijk weefsel centraal. De bogen werden volledig gestript en gerestaureerd om ruimte maken aan twaalf verhuurbare ruimtes van verschillende afmetingen rondom een gezamenlijk binnengebied. Bovendien werden de bogen voorzien van nieuwe transparante puien. Inmiddels brengt de MINI MALL met een jazzclub, diverse restaurants, koffiebar, winkels, een kapper en andere initiatieven volop levendigheid in een voormalig verwaarloosd stedelijk gebied.

Vanaf 12 november tot 12 december kunt u uw stem uitbrengen voor de publieksprijs!

U kunt stemmen via deze link: http://airfoundation.nl/RAP010/2013/shortlist/raampoortstraat_30.html[modula id="2074"]menu