MINI MALL genomineerd voor Job Dura prijs 2012

3 October 2012
_DSC4282web.jpg

De Job Dura Prijs is een initiatief van de Stichting Job Dura Fonds, een stichting verbonden aan de familie Dura en opgericht ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van het gelijknamige bouwbedrijf, thans Dura Vermeer.

Iedere twee staat de Job Dura Prijs in het teken van een actueel thema binnen de gebouwde omgeving in de regio groot Rotterdam. De prijs staat dit jaar in het teken van “Cultuur”. Hiermee wil het Job Dura Fonds, initiatiefnemer van de prijs, de aandacht vestigen op het belang van cultuurprojecten- en gebouwen en de zoektocht naar nieuw cultureel ondernemerschap stimuleren en ondersteunen.

Stichting Job Dura Fonds heeft vijf projecten in de regio groot Rotterdam genomineerd voor de Job Dura Prijs 2012, waaronder ook de Hofbogen met de MINI MALL. In opdracht van Hofbogen BV geeft Crimson Architectural Historians sinds 2006 inhoudelijk leiding aan dit herontwikkelingsproject.

De overige genomineerde projecten zijn: World Music and Dance Centre (WMDC), Rotterdam; Theater Walhalla, Rotterdam; De Kroepoekfabriek, Vlaardingen en het Schieblock, Rotterdam. De genomineerde projecten werden door de jury beoordeeld op basis van een aantal criteria. Zo werd onder meer gekeken naar de onderliggende visie op het betreffende cultuurgebouw, de mate van cultureel ondernemerschap, de relatie tussen programma en gebouw en de invloed op de ontwikkeling van het omliggende gebied.

De Job Dura Prijs 2012 wordt op donderdag 22 november uitgereikt in het NAi (Rotterdam).

Job Dura Fondsmenu